Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Er gaat niks boven de drafbaan in Groningen
a.hoegen2412
Professional
Berichten: 908
Lid geworden op: 03 mei 2020, 19:59
Gegeven waarderingen: 127 keren
Ontvangen waarderingen: 674 keren

Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door a.hoegen2412 »

Op de facebook pagina van de Koninklijke Draf- en Renbaan Groningen is te zien, dat de Groningers het er niet bij laten zitten.
Kijk het gesprek, dat Ferdinand Weuring heeft met Siebren de Jong en Kees de Bock. Helderder kan het niet.
Verder interessante stukken van Bram Hulzebos.
Ook ik zit niet stil, want ik heb diverse gemeente raadsleden benaderd. Ze zijn er inmiddels wel achter, dat het plan Stadspark op drijfzand berust.
Er komt een protest bij het Peerd van Ome Loeks en er komt een rondrit door de straten van Groningen met paarden.
Ja de inwoners van de provincie en stad zijn vechters. Ze wantrouwen, terecht , de overheid na het gasdebacle van de heer Wiebes. Groningen haat Den Haag en het is aan de Groningers zelf te danken, dat dit niet helemaal uit de klauwen is gelopen. Maar wat niet is, kan zeker nog komen.
DE DRAFSPORT IN GRONINGEN BLIJFT BESTAAN, WANT ER GAAT NIETS BOVEN GRUNNEN!!!!!!!!!.
Deze gebruikers waarderen a.hoegen2412 voor dit bericht (totaal 2):
Allright (27 jul 2020, 11:33) • LostInHarnessracing (24 aug 2020, 22:54)
Waardering: 33.33%

Gebruikersavatar
LostInHarnessracing
Amateur
Berichten: 316
Lid geworden op: 28 mei 2020, 15:40
Gegeven waarderingen: 229 keren
Ontvangen waarderingen: 193 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door LostInHarnessracing »

Begin september zou dan de definitieve beslissing/stemming vallen..
Op internet is de samenstelling van de gemeenteraad te zien, de kwaadwillende partijen hebben echt nog geen absolute meerderheid (o.a. CU, GroenLinks en uiteraard PvdD). Het is zaak de twijfelende partijen te overtuigen van de onzinnigheid van het idee om de drafbaan Groningen op te heffen.
Eerder lazen wij op dit forum dat er ook een advocaat in de arm is genomen: goede zaak!
Mss dat die advocaat meeleest en misschien dat ie nog wat kan hebben aan suggesties onzerzijds, om de vergunning-/huuropzegging drafbaan te bestrijden:

Er moet sprake zijn van behoorlijk bestuur. Bestuurders moeten verbindend zijn. De uitdaging die hier ligt is de drafbaan in stand te houden en dit te combineren met de - blijkbaar - behoefte aan organiseren concerten op het drafbaanterrein. Is daar wel ALLES aan gedaan? Is er niet veel te makkelijk gezegd: het kan niet samen en dus moet de drafbaan verdwijnen? Via internet zijn heel eenvoudig vele voorbeelden in het buitenland te vinden van horse park's waar regelmatig enorme (meerdaagse) festivals worden gehouden EN dus ook paardenraces. Samen. Op hetzelfde terrein.
Ik denk dat er nauwelijks diep de mogelijkheden tot combineren zijn onderzocht. Met technische aanpassingen/investeringen en met de altijd zeer flexibele opstelling van de NDR aangaande de koerskalender is er heel veel mogelijk. Dit is volgens mij verzuimd. Als het op de kosten aankomt is veel te snel gezegd: te duur, kan niet. Nou, dit willen wij eens leggen langs de meetlat van andere investeringen in Groningen waar vele miljoenen aan worden besteed, kom dus niet aan met "te duur".

Er was laatst een motie ingediend, geent op de onlosmakelijke verbondenheid van de paardensport (drafbaan) met Groningen. Deze motie is verworpen.
Twijfelachtig.. maar goed: waar wel sprake van is, en hierin hebben de bestuurders Groningen hoge verantwoordelijkheid, is de onlosmakelijke verbondenheid, het belang, van de drafbaan Groningen met - als onderdeel van - de totale drafsport in Nederland. Stellen wij ons de draverijbranche van Nederland als een lichaam voor met 4 ledematen: twee armen en twee benen, dan vormen slechts 4 (lange baan)drafbanen in heel Nederland dit lichaam: Duindigt, Alkmaar, Wolvega en Groningen. Door nu Groningen met een pennestreek te schrappen pleegt men amputatie: een ledemaat wordt afgehakt. Een kwart. Men moet daar in de gemeenteraad Groningen goed beseffen wat zij de totale drafsport aandoet.

De onzinnigheid van het ambitieuze plan voor "de groenste grote evenementlocatie van Nederland":
Ons land is maar klein, waarom moet dan ten koste van het om zeep helpen van meer dan 100 jaar cultureel en sportief erfgoed een drafbaan verdwijnen voor een giga evenementlocatie erbij. Het maakt zowel Bruce Springsteen als de fans van Bruce Springsteen niet onoverkomelijk uit als er niet 3 uur lang gerockt kan worden in Groningen maar in Den Haag of Landgraaf of Nijmegen. Het aspect 'de groenste' is onzin, want ook de bestaande grote evenementlocaties zullen de komende jaren groener en duurzamer worden, zoals alles in Nederland dat wordt. Hooguit zal er sprake zijn van 'de eerste groene..'. Het is pure ambitieuze bestuursgekte en zin doordrammen. Het is ook de mensen voor de gek houden dat uberhaupt het organiseren van grote concerten 'groen' zou zijn. Vrachtwagenkaravaans, vliegtuigreizen, energieverbruik, etc. etc." alles komt er aan te pas. Het niet organiseren is het groenst dat er is.

Verder wordt er een vals beeld geschetst over de animo voor de koersen in Groningen en het bezoekersaantal. Dankzij o.a. Wolvega, Runnerz, mag de drafsport zich in een groeiende belangstelling verheugen. Ook de cijfers m.b.t. drafbaan Groningen zaten juist weer in de lift. Cijfers wisselen maar vorig jaar is in ieder geval een enorme groei in bezoekersaantal en wedomzet behaald. Het is unfair bestuur om zoveel positieve ontwikkeling te negeren, de drafbaan moet dan juist een kans krijgen. Zoals nu ga je niet met organisaties om.

Dan is er nog het helaas onvindbare legaat. Het gentlemen's agreement. Een man een man een woord een woord. Of dit legaat nu wel of niet wordt gevonden, punt is dat het stadspark is aangelegd destijds voor het volk en dat expliciet de drafbaan het hart en het DNA van de oprichting en het bestaansrecht vormt. Het getuigt van een gebrek aan integriteit om nu te beweren dat de drafbaan verdwijnen moet. Nogmaals: zoek de uitdaging in combineren.

De actualiteit van corona:
Niemand kan zeggen hoe 'we' er voor staan volgend jaar. Het is daarom nu van geen enkele urgentie plannen voor een grote evenementlocatie er door te drukken. Straks is er geen drafbaan meer en zijn er ook geen grote evenementen (misschien nog wel jaren niet). Daarom dient sowieso een jaar opschorting te worden betracht. Dan kunnen volgend jaar nog gewoon koersen worden gehouden, desnoods zonder publiek indien corona hiertoe noopt. Het huidige voorstel kwam ook teveel als donderslag bij heldere hemel voor de drafbranche.

Een alternatieve locatie..? Het zou wel zo netjes zijn dit aan te bieden. Maar wij willen overigens geen alternatieve locatie: de drafbaan Groningen is uniek en moet daar, op die locatie, met haar gebouwen, in dat mooie park, gewoon blijven.

Het zou overigens prachtig zijn als de dames en heren bestuurders gaan zeggen: "Het publiek, de paarden en de branche kan gewoon uitwijken naar Wolvega, daar is een goede baan.", want datzelfde kan dan natuurlijk onmiddelijk worden teruggeworpen: de concertgangers en de bands kunnen gewoon kiezen uit een gigantische hoeveelheid andere locaties, waaronder enkele megalocaties, elders in het land voor concerten. Een megalocatie in Groningen is een megalomane droom, een hysterisch plan. Het is NIET nodig. We leven in een tijd dat, en dat staat ook GroenLinks zich zo graag voor, "meer, meer, meer" en hoger-sneller-beter achterhaald is. Kap met dit prestigeproject!

Hopelijk hebben de vechters en lobbyisten iets aan deze inbreng.
Kop d'r veur!
Laatst gewijzigd door LostInHarnessracing op 27 jul 2020, 15:58, 4 keer totaal gewijzigd.
Deze gebruikers waarderen LostInHarnessracing voor dit bericht (totaal 2):
administrator (27 jul 2020, 12:47) • kortebaan (27 jul 2020, 15:46)
Waardering: 33.33%

a.hoegen2412
Professional
Berichten: 908
Lid geworden op: 03 mei 2020, 19:59
Gegeven waarderingen: 127 keren
Ontvangen waarderingen: 674 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door a.hoegen2412 »

Bedankt voor je inbreng in deze.
Alle door jouw genoemde punten hebben de revue al gepasseerd.
Het evenementen verhaal gaat toch volledig de mist in. Dat heb ik al aangegeven bij de wethouder mevrouw Jongman.
Het gaat erom, dat wij voor 9 september a.s. ons duidelijk laten horen.
Advocaat De Goede heeft een zeer uitgebreide visie op het geheel gegeven en aan de wethouder en raadsfracties gestuurd.
Wat de heren de Jong en de Bock zeggen klopt als een bus.
Ik had er eerst een hard hoofd in of het allemaal wel gaat lukken om de drafbaan te laten voortbestaan, maar nu niet meer.
Vechten met die handel en ons laten horen. De petitie is al door meer dan 3200 mensen ondertekent, de politie ziet die evenementen ook niet zitten.
Rondom het Stadspark wordt het een zooitje. En die grote namen uit de muziekwereld krijgen ze toch niet voor elkaar. Dat zou dan pas op zijn vroegst 2022 worden. Het is allemaal in het belang van MOJO concerts. Dat geintje zou dan 3 miljoen euro moeten kosten.
Het onderhoud van de drafbaan kost de gemeente 10.000 euro per jaar.
Deze gebruikers waarderen a.hoegen2412 voor dit bericht (totaal 2):
LostInHarnessracing (27 jul 2020, 13:20) • Allright (27 jul 2020, 13:30)
Waardering: 33.33%

Gebruikersavatar
LostInHarnessracing
Amateur
Berichten: 316
Lid geworden op: 28 mei 2020, 15:40
Gegeven waarderingen: 229 keren
Ontvangen waarderingen: 193 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door LostInHarnessracing »

Jij ook dank voor je reactie, Ahoegen.
Had dat filmpje op facebook van de drafbaan nog niet gezien, kon het niet vinden, stond niet bovenaan, maar inmiddels wel gezien.
Kunnen er in de omliggende wijken van het Stadspark geen flyers in de bus worden gedaan met het attenderen op het bestaan van de petitie tot behoud, en verzoek de petitie online te ondertekenen.
Anyway, succes met alle politieke en ludieke en demonstratie-acties.
Als de sulky's door de binnenstad rijden (geweldige actie!) staan wij langs de baan!
Groet.
Deze gebruikers waarderen LostInHarnessracing voor dit bericht:
Allright (27 jul 2020, 13:30)
Waardering: 16.67%

a.hoegen2412
Professional
Berichten: 908
Lid geworden op: 03 mei 2020, 19:59
Gegeven waarderingen: 127 keren
Ontvangen waarderingen: 674 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door a.hoegen2412 »

Het is natuurlijk zo, dat vooral de jongeren en studenten niet zoveel met de drafsport hebben en wel met muziek. De drafsport is meer voor de oude lullen (niet altijd trouwens).
Toch speelt bij de gemeente Groningen het lumineuze idee om het voor de jongeren en studenten te doen.
Je hebt gelijk, dat er al meer projecten in Groningen mislukt zijn, zoals nu De Zuidelijke Ringweg en zo zijn er meer projecten, die klauwen met geld kosten en hebben gekost en waar niets van terecht komt. Dit is gemeente eigen.
Ik heb al eerder gezegd, dat dat hele evenementen plan niet doorgaat. Er wordt nog wel in ieder geval 1 jaar aan vast geplakt. Dus dan wordt het pas 01-01-2022 en dan zien we wel weer.
Ze hebben ook een probleem met de huidige cateraar in het Stadspark en die man pikt het ook niet wat ze nu flikken.
Henri van Voorn is al een tijdje bezig het legaat boven tafel te krijgen, maar dat zal de gemeente wel op een duistere manier zijn kwijtgeraakt.
Wij willen, dat de banen Duindigt, Groningen, Alkmaar en Wolvega behouden blijven. De een kan niet zonder de ander. Dat is duidelijk.

Gebruikersavatar
LostInHarnessracing
Amateur
Berichten: 316
Lid geworden op: 28 mei 2020, 15:40
Gegeven waarderingen: 229 keren
Ontvangen waarderingen: 193 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door LostInHarnessracing »

"Haar persoonlijke achtergrond als kind van migrantenouders weet ze op een innemende manier te verbinden met haar politieke ambities."
Kotsmisselijk word ik van dit soort 'verbinden'gekakel van bestuurders, zoals deze frase uit de bio van de voor de drafsport zo bedreigende wethoudster Glimina Chakor (GroenLinks). Maar ondertussen.. Verdeeldheid zaaien. Geen respect voor een gepassioneerde branche en een hele economie die daar in en rond Groningen aan hangt. De Marokkaanse cultuur staat bekend om een verhoogde krenkbaarheid. Haar plannetje, waar verdwijnen drafbaan deel van uitmaakt, zal en moet daarom slagen. Tegen beter weten in. Gevaarlijk! Zie ook biomassacentralebeleid van GroenLinks. Heeft niets met gezond verstand te maken maar met moeten scoren.

Het is echt een enorme uitdaging om bestaand cultureel en sportief erfgoed te verbinden met de moderne tijden. Vluchtige studenten die uitzwermen over Groningen en graag naar concerten gaan verbinden met de mooie drafsport. Een uitdaging waarin veel ondernemers, harde werkers, wel zouden slagen. Zo'n praatberoepkuiken als die Glimina lukt dat echter niet. Inge Jongstra ook niet. Zij kunnen niks.
Tot zover m'n irritatie, het moest er even uit.

Bestuurders moeten ook over hun eigen gemeente heen kijken, daar zijn ze ook zo goed in als ze subsidies in Den Haag aanvragen. Groningen maakt voor een kwart deel uit van een momenteel wat kwetsbare branche en het is onbestaanbaar als Groningen uit het kleine rijtje Wolvega-Duindigt-Alkmaar-Groningen zou verdwijnen!

Hoop dat je gelijk hebt met stellige bewering dat plan er (voorlopig) niet door komt.

Tot slot over de 'vergrijzing' van de drafsport. Ik ben hierin niet zo pessimistisch. Dankzij bijv. o.a. social media en ook de tomeloze inzet van Runnerz (live streams, de geweldige inzet van Sinnige en Den Dekker met hun commentaren) en bijv. het zeer professionele Victoria Park meen ik de laatste tijd toch een jonger (nieuw) publiek (doelgroep) op de banen te signaleren. Gewoon, nieuwe mensen. Dertigers. Twintigers.
Leg er maar eens de vinger op maar ik heb goede hoop dat de drafsport een positieve ontwikkeling zal gaan doormaken. Banen zullen er alles aan moeten doen nieuw publiek te lokken. Zeker in Groningen kan en moet daar harder aan gewerkt (studenten)). Het 'image' moet hipper kunnen worden gemaakt. Er kan ook worden geprofiteerd van het feit dat (publiek bij) andere sporten stilliggen (voetbal). Speerpunt lijkt me.

De entreeprijzen van Stadspark zijn laag. Er is altijd wel een bandje te vinden dat voor een appel, een ei en kratje bier - of een korte schnabbel voor wat meer bekendere artiesten - een optredentje op het middenterrein wil geven (een concert). Publiek op gepaste afstand aan de overkant van de baan. Stunts. En dan veel media-aandacht. Verzin iets.

"A.s. zondag harddraverij zomerkoersen met De Grote Prijs Van Peerd Van Ome Loeks, met in de pauze optredens van Marlene Bakker en/of Daniel Lohues, studenten 50% korting!" Nou, hoe klinkt dat.
Vind het echt onbegrijpelijk dat de drafsport niet wat hipper is. Onder meer jeugdigen. Hier ligt nog veel braakliggend terrein.
Pikeurs, paarden en sulky's dienen ook dienovereenkomstig in de meest waanzinnige outfits (kleuren, stijl) ten tonele te verschijnen.
Goede camerabeelden.
Het spektakel moet uitvergroot, en mediaaandacht krijgen.
Dat verdient de drafsport.

Enne.. teken de petitie!
Deze gebruikers waarderen LostInHarnessracing voor dit bericht:
Allright (27 jul 2020, 16:04)
Waardering: 16.67%

a.hoegen2412
Professional
Berichten: 908
Lid geworden op: 03 mei 2020, 19:59
Gegeven waarderingen: 127 keren
Ontvangen waarderingen: 674 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door a.hoegen2412 »

Prima ideeën. Het belangrijkste nu is om de drafsport in Groningen in ieder geval met nog 1 jaar te verlengen en daar wordt genoeg aan gedaan.
Deze gebruikers waarderen a.hoegen2412 voor dit bericht (totaal 2):
LostInHarnessracing (27 jul 2020, 22:11) • Allright (27 jul 2020, 23:16)
Waardering: 33.33%

a.hoegen2412
Professional
Berichten: 908
Lid geworden op: 03 mei 2020, 19:59
Gegeven waarderingen: 127 keren
Ontvangen waarderingen: 674 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door a.hoegen2412 »

A.s. zondag 09-08-2020 zijn er weer koersen in het Stadspark. Jammer genoeg zonder betalende toeschouwers. Ik begrijp dat niet, omdat er gisteren wel een anti-lockdown demonstratie was op de Drafbaan. Naar schatting 250 mensen waren daar aanwezig.
Koersbezoekers zijn zeker andere mensen dan die actievoerders. Koersbezoekers mogen niet rondlopen en dienen op een aangewezen plek te blijven zitten. Je moet dan zeker ook je eigen chemisch toiletje meenemen. Het is weer meten met 2 maten. Ik blijf die wethouder(s) bestoken met mail, want ik word hier schijtziek van. Het was gisteren de dag Gods, dus Jongman keek even naar boven om hulp van de Heer te vragen.
Deze gebruikers waarderen a.hoegen2412 voor dit bericht (totaal 2):
LostInHarnessracing (03 aug 2020, 14:52) • Allright (03 aug 2020, 19:15)
Waardering: 33.33%

Gebruikersavatar
LostInHarnessracing
Amateur
Berichten: 316
Lid geworden op: 28 mei 2020, 15:40
Gegeven waarderingen: 229 keren
Ontvangen waarderingen: 193 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door LostInHarnessracing »

Hoeveel dichtopeengepakte luid brullende aerosolen verspreidende bezoekers zullen er eigenlijk op die gedroomde groenste duurzaamste MEGA-evenementen zijn, waar die Jongman en haar partner in crime van GroenLinks nu zo druk mee bezig zijn? Mijn God, wat een wanbestuurders. Als je een beetje een hart hebt voor je eigen burgers of een kwart van de drafsportbranche geef je eerlijk toe dat dit misschien een goed moment is voor de enige juiste beslissing: namelijk de snode plannetjes voorlopig voor een jaar in de ijskast te zetten. De gemeente Groningen heeft ook al genoeg extra kosten nu met dat COVID19. En dan in dat jaar nog maar eens goed, voor het eerst, gaan nadenken over hoe de 100jarige drafsport in het Stadspark TOCH te COMBINEREN valt met Beyonce of Bruce Springsteen.
Maar dat zullen zulke mensen nooit doen. Iets toegeven. Ze hebben een ego van hier tot Tokyo en staan ver af van een hardwerkende branche met al z'n liefhebbers.
Ja, ik word er ook schijtziek van.
Is de route van met sulky's door de stad al bekend?
Kop d'r veur!


glimina.jpg
glimina.jpg (8.45 KiB) 593 keer bekeken
drafbaangroningen.jpg
drafbaangroningen.jpg (265.19 KiB) 593 keer bekeken
Laatst gewijzigd door LostInHarnessracing op 03 aug 2020, 17:40, 2 keer totaal gewijzigd.

a.hoegen2412
Professional
Berichten: 908
Lid geworden op: 03 mei 2020, 19:59
Gegeven waarderingen: 127 keren
Ontvangen waarderingen: 674 keren

Re: Ontwikkelingen Stadspark Groningen en de drafbaan

Bericht door a.hoegen2412 »

Ze heet Jongman en is van de Christen Unie. Vandaar mijn opmerking over de zondagsrust. De Christen Unie is zwaar tegen gokken, maar tolereert wel, dat jongeren zwaar onder invloed van drank en drugs een evenement bezoeken.
Ik heb begrepen, dat er geen sulky's door de binnenstad rijden maar paard- en wagens.
Deze gebruikers waarderen a.hoegen2412 voor dit bericht:
Allright (03 aug 2020, 19:15)
Waardering: 16.67%

Plaats reactie